søndag 23. august 2020

Smykke til Åse Kleveland
Hommage til
Åse Kleveland
Født 1949, Stockholm
Svensk- Norsk kulturarbeider, musiker, sanger, komponist,
Politiker med mange verv inne kultur, Norges Kulturminister 1990-96

    

Åse Kleveland ble født i Stockholm i 1949. Hun har vært bosatt i Norge side 1957. Mitt første møte med Åse var nok den gangen hun deltok på Melodi Grand Prix i 1966, spilte gitar og sang med sin mørke og sjelfulle spesielle stemme, «Intet er nytt under solen». Den kom på 3. plass i den internasjonale finalen og det var stort. Hun har kommet med nytt album «På frihjul» i år 2020.

Vi har sett og hørt henne i mange sammenheng på TV, med gitar og sang eller som vert i ulike program. En stø, stram, kvinne som vet hvordan hun skal opptre. Må nevne noen av hennes vert jobber: Hun var kultursjef for OL på Lillehammer i 1994 og gjorde det bra og seks år som kulturminister (1990-96)under Gro Harlem Brundtlands regjering. Hun var i fem år direktør for svenske filminstituttet osv. Hun gjør alltid en veldig bra jobb, med alt hun foretar seg. Hun er en skikkelig bra kulturarbeider.

Åse Kleveland er en kvinne som alltid har imponert meg. Hennes stil, før var det alltid lange skjørt og flotte matchende jakker til, så stramt og stilig. Nå har hun gått over til bukser, men ok. En dame som er opptatt av design og å kle seg, ta seg ut.  En kvinne som har vært et flott forbilde!
Vi vet at hun er opptatt av sin gamle bil, men viste du at hun samlet på biller?

Jeg så et tv program om henne, der viste hun frem noen av billene fra Bille-samlingen sin. Den var stor, fargerik og ikke viste jeg at det fantes så mange rare biller.  

Smykket: «Åse» har naturligvis fått en Bille i midten av smykket. Hva slag? vet ikke jeg. Treverket som er rundt er i Ceuta og det er stramt som henne g har lange bille armer som går rundt halsen, med grønne jade steiner for bevegelsen sin skyld. Nederst en malakitt og alt er bunnet sammen med sølv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du skriver en kommentar til meg!
Det setter jeg pris på.