mandag 6. mai 2013

Smykket til Coco Chanel , moteikonetHOMMAGE TIL
COCO CHANEL
1883-1971. Fransk moteskaper og moteikonKjede ”Homage til Coco Chanel” perler, sølv og opal
Sølv i stram form slik hun designet sine klær.
Her reint og elegant i sølv og oksydert svart, med mønster frest inn.
En opal er fanget i midten som symboliserer hennes klassereise fra et fattighus til moteikon.


Slik er det monter i utstillingen (litt mørkt, vanskelig med glasset)
 

Coco Chanel
1883-1971. Fransk moteskaper og moteikon
Coco elsket perler rundt halsen, så det måtte jeg naturligvis ha med. Typiske farger var sort og hvitt hos Coco Chanel og de har jeg overført i smykket, med de blanke og oksyderte flatene. Formen på smykket er linket til hennes logo, men mer dradd ut. Sølv i stram form slik hun designet sine klær. Her reit og elegant i sølv og svart.
En opal er fanget i midten som symboliserer hennes klassereise fra et fattighus til den hun ble
»et moteikon», men også den fargerike og spennende person hun var. Hun ofret mye, men skapte varige verdier og stil som vi enda kan glede oss over og kler oss i.

  


Om: Coco Chanel, 1883-1971. Fransk moteskaper og moteikon
Coco Chanel, designeren bak motehuset Chanel med "den lille sorte". Kjolen som skal være enkel, den som kan pyntes opp og ned etter behov.

Hun startet som hattedesigner og åpnet butikk i 1912. Coco byttet ut korsettet med komfort og dagligdags eleganse. Hun designet enkle kjoler, dresser og bukser til kvinner.Parfymen, Chanel No. 5 er også hennes verk.
I 1954 fikk hun sitt «comeback» med det naturlige og hverdagslig stilen og hennes haute couture- kolleksjoner. Videre med den kjente enkle Chanel- drakten. Hun arbeidet helt til sin død i 1971.
Hun er anerkjent som det største moteikonet av alle. Hun ble av magasinet The Times kåret som en av århundrets viktigste og innflytelsesrike personligheter.
De siste par årene er det blitt laget tre filmer samt en tv-serie om henne. Interessen for Coco Chanel skyldes nok ikke bare at hun fremdeles er et stil ikon, men også et forbilde for mange kvinner. Hun var villig til å gå langt, bruke andre mennesker og ofre mye for å nå sine mål. Livshistorien hennes er derfor ikke bare vakker.

                          
     
Den første filmen er om hennes liv før hun ble moteikon. Resyme fra filmen:
Gabrielle «Coco» Bonheur Chanel født 1883 i Saumur i fattighuset hvor hennes mor arbeidet. Moren døde da hun var 6 år gammel. Hun og søsteren ble kjørt til barnehjemmet og etterlatt der av faren. Han besøkte dem aldri.
Søstrene prøvde seg som kabaretsangere og Coco blir der kjent med en mektig man Balsan. Coco reiser freidig til han og slår seg til der. Hun blir betraktet som ei litt sær gutte jente, men egentlig er det et opprør mot korsettet, flær og fjas. Kjoler som deler kvinner på midten og hatter som bløtkaker hater hun og går løs på Balsan sin garderobe og lager anvendelige klær til å gå og ri i. Hatter som er små og enkle er det første hun starter med.
Hun forelsker seg i engelskmannen Boy og han støtter henne til å starte for seg selv. Han dør i en bilulykke og Coco bestemmer seg for «Aldri og bli en kone for noen» selv om Balsan frir. Hun vil være fri og leve sitt liv. Hun gikk inn i en mannsverden og skapte som kvinne et eget motehus
.


                                                  Allure er min favoritt parfyme fra Chanel

Den andre filmen er om Coco og Igor Stravinsky (komponisten). To kunstnere som var lidenskapelig dyktige og støttet hverandre påmange måter. Coco hadde et flott hus hvor hun lot Igor, kona og de fire barna få bo, slik at han hadde et sted å jobbe. Huset er filmatisert så vi ser hennes enkle og gjennomgående stil i sort-hvitt. Flott dekor og gjennomgående stil over alt. 
En film for alle som liker mote, musikk og stor lidenskap vil like.
Kos deg med den!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du skriver en kommentar til meg!
Det setter jeg pris på.