søndag 5. mai 2013

Hommage til: Ingrid Betancourt


Hommage til
Ingrid Betancourt
Født 1961 i Colombia  
En politisk kvinne som ble bortført i februar 2002 av den venstreekstreme terror-
organisasjonen FARC og satt 6 og 1/2 år som fange i Colombias jungel, befridd 2008

En fantastisk pågangskrik, uredde, stolt, flott kvinne og politiker fra Colombia.

Litt fakta om Ingrid Bertancourt:
Født i Colombia 1961. Oppvokst i Frankrike, Paris med far (Gabriel Betancourt) som var nestleder i Colombias delegasjon til UNESCO og utdannelsesmenister. Moren (Yolanda Pulecio) satt i parlamentet i Colombia 1990-91. Hun var skjønnhetsdronning og tidligere Miss Colombia.
Ingrid giftet seg i 1983 med en fransk mann, de fikk to barn. Gjennom ekteskapet ble hun fransk statsborger.
I 1990 innledet Ingrid sin politiske karriere, der en av hennes hovedsaker var om korrupsjonen i Columbia. Det hele startet da Luis Carlos Galan erklærte krig mot narkotikakartellene og ble drept i 1989.
Ingrid satt i parlamentet 1994-98 og i 1998 startet hun sitt eget parti Partido Verde Oxigeno  «Grønt oksygen», hun ble innvalgt i senatet. Hun stilte til valg som presidentkandidat i Colombia 2002, men så ble hun bortført av FARC i februar 2002 av den venstreekstreme terrororganisasjonen og satt i deres fangenskap i 6 og 1/2 år. Hun ble befridd av colombianske sikkerhetsstyrker, det var en farlig og hemmelig aksjon, det ble ikke løsnet et skudd.  
Utnevnt til ridder av Æreslegionen, 14juni 2008


Smykket er Ingrid, den lange slanke skikkelsen i midten, vi ser henne inni den tette jungelen i Colombia. Jeg valgte å lage et kjede til henne som en mykt og behagelig å ha på i sølv og Rutil Quarts’. En lenke i sølv som minner litt om lenken hun hadde rundt halsen i alle årene for ikke å rømme, noe hun forsøkte på flere ganger.
Et symbol på hennes vilje, styrke og kraft fra hun satt 6 og 1/2 år fengslet i Colombias jungel som FARC fange. Hun var utsatt for mye tortur, slått, mishandlet, dratt og lenket fast til et tre eller andre gisler i lange perioder

 
Les bokomtalen min av hennes bok "Selv tausheten tar slutt": HER bertancourt-ingrid-

En prosess som hadde mange vanskelige valg, underveis. Hva skal man ta med? Hvorfor fokusere på…osv. Opphenget/kjedet  brukte jeg mye energi  på og laget mange varianter av dette før jeg bestemte meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du skriver en kommentar til meg!
Det setter jeg pris på.