søndag 16. juni 2013

Dronning Sonja får heders-smykketHederssmykke går til:
 Hennes Majestet Dronning Sonja
                  Født 1937 Sonja Haraldsen, gift med Harald 1968
or hennes kunnskapsrike, sterke, modige, holdning og engasjement samt en flott ambassadør og foregangskvinne for alt innen
kunst og kultur i Norge.

  

Det store smykke består av båtformer av sølv som går i forløp og blir mindre mot låsen.

Litt symbolikk som jeg legger i smykket er:

Sonja er utrolig flink til og holder seg orientert om hva som skjer innen Kunst og Kunsthåndverk i Norge, i dag. Hun er også en utrolig flott ambassadør for Norsk kunst/kunsthåndverk og bruker sin kunnskap utad i verden hvor hun orienterer om norsk moderne kunst og kultur på mange arenaer. Hun bærer mange flotte smykker som norske utøvere har laget og hun har innkjøpt mye norsk moderne kunst til slottet.

Hun har også hatt en viktig rolle ved oppussingen av Slottet og andre kongeboliger i Norge. Dronningen har vært en stor samler av kunst siden hun var ung og har vært en viktig mesen for mange kunstnere.

Dronning Sonja har bemerket seg på mange arenaer ved å representere mange ulike hjelpefond og grupper i samfunnet som hun er beskytter for.

Sonja Haraldsen var en Oslo-jente som møtte kronprins Harald første gang i 1959. Det tok ni år før de fikk hverandre. Det var en vanskelig tid med masse rykter som verserte, har Sonja uttalt.
Det ble en debatt om monarkiets fremtid i Norge, i statsråds hold møte i november 1967, der ble regjeringen enig og Sonja ble godtatt.  I mars 1968 kom meldingen om at kong Olav hadde gitt kronprinsen tillatelse til at de kunne gifte seg. Bryllupet sto i Oslo Domkirke 29. august 1968.

Derfor synes jeg at hun trenger litt ekstra heder, så hun skjønner at vi setter pris på alt hennes arbeid. Hun er og har vært til stor inspirasjon og har et voldsomt pågangsmot for å formidle og spre kunnskap.
Sonja har jeg derfor hedret, for hennes posisjon som formidler og en viktig støtte for kunstlivet og kulturlivet i Norge. Med en fast profesjonell hånd og hjelper har hun støttet mange og på den måten holdt kunst og kulturlivet sterkt «flytende» i Norge.

Selv om vi kaver rundt i hver vår skute/båt. Både i en symbolsk tolkning og i det virkelige liv. Takk til Sonja!

Takk til Sonja!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du skriver en kommentar til meg!
Det setter jeg pris på.