GruppeTaiga

Klikker du på navnet over kommer du til hjemmesiden vår.

Neste utstilling Stasjons Galleriet, Moelv 19-19 okt 2023

Vi er tre medlemer som består av:
:
RAGNHILD ARNEBERG: Maler og tekstilkunstner
   INGEMA HOFF: keramiker og skulptør  
INGUN KLEPPAN: Smykkekunstner og mix media,

Kort hvem vi er, og noen eks:
 

VI HADDE EN FELLES INSTALLASJON I PEDER BALKESALEN på TOTEN, 
sommeren 2013 Der har vi hedre noen utvalgte kvinner "Kvinner på tidens reise"
Der er hundre år siden kvinnene fikk stemmerett i Norge i år.
Vi hadde hver vår separat utstilling i separate rom i huset.
Utstillingen skal stå fra 4.mai - 11. august 2013
SE BILDER FRA UTSTILLING åpningen HER

PÅ TIDENS REISE
er et kunstprosjekt over kjente kvinneskikkelser fra historien. Prosjektet vises i form av en installasjon i Peder balke-salen. Det tar for seg den rike, men ikke like godt kjente historien om kvinners innsats innen kultur, politikk, filosofi og vitenskap. Fra denne historien har vi valgt oss navngitte kvinner fra fortiden - betydelige i sin samtid, viktige i nåtiden og inspirerende for fremtiden. Vi lar dem møte oss og hverandre på tidens reise, vi gir dem et treffsted utenfor tid og rom. Vi hyller dem ved å dedisere en høyseteplass – en stol, til hver enkelt. Skikkelsene er identifisert ved utvalgte og karakteriserende rekvisitter og draktelementer lagt inn i stolene. Hodepryd er gjennomgående tema. Slik vil vi krone dem. Noen har et reiseskrin, eller andre gjenstander som sier noe om dem eller deres tid. De er alle underveis i historien, her hvor vi møter dem en stund utenfor tid og sted.

Til denne utstillingen har vi valgt 8 kvinner fra det nordiske kulturområdet, noen godt kjente, andre mindre kjente.
DE 8 KVINNENE ER:
Laget av meg:
Harrit Backer, 1845- 1932, norsk maler
Sigrid Undset 1882 - 1949, norsk forfatter
Camilla Collett 1813-1895, norsk forfatter og første feminist  +  Edith Sødergran (tidligere arbeid)

Aud den Djuptenkte. 800tallet. lanfnåmer fra Sogn, Laget av Ragnhild Arneberg
Den hellige Birgitta fra 1300tallet, Laget av Ingema Hoff
Dronning Margrethe 1, 1353-1412 over Danmark, Sverige og Norge Laget av Ragnhild Arneberg, 
Leonora Christina Ulfeldt, dansk kongsdatter"fangen i det blå tårn", Laget av Ingema Hoff
Dorothea Engelbrektsdatter, 1634-1715. Norsk dikter, første kvinnelige.Laget av Ragnhild Arneberg


I 1998 hadde vi også utstilling På Peder Balke-senteret. Da viste vi installasjonen ”Kroner med eventyr i” i den staselige festsalen.  Etter det tok vi kroneprosjektet videre: hvem vil vi krone? Dette ga form til kvinneprosjektet vårt. Derfor er vi glade for å vende tilbake til Balkesalen med det. Den rommelige salen gir også plass til supplerende elementer.

I Balkesenterets øvrige utstillingsarealer i 1.etasje viser kunstnerne separate arbeider. Ingun Kleppan viser smykker. Flere av dem viser til kvinneskikkelser fra fjern eller nær historie. Også Ingema Hoff tar utgangspunkt i kvinneskikkelser i sine keramiske skulpturer. Ragnhild Arneberg viser akrylmaleri med assosiasjon til slektenes gang og til menneskeansiktet. Maleriene er dels store formater på fritt lerret, dels supplerende  småformater.


GRUPPE TAIGA
er tre kunstnere bosatt i Hedmark, hvor skogen preger mye av naturen og livet.

Ingun Kleppan, Hamar, smykkekunstner
Ingema Hoff, Elverum, keramiker og skulptør
Ragnhild Arneberg, Elverum, maler og tekstilkunstner

”Taiga” er betegnelsen på det store barskogbeltet gjennom Sibir. Barskogen strekker seg imidlertid rundt hele jorden på vår breddegrad, og i Hedmark munner den ut mot det øvrige Østlandet.

Gruppens motto uttrykker både tilhørighet og grenseløshet - det nære og det fjerne.

Vi som lever og virker i taigaen, er i et kulturelt miljø med store felles trekk - men også med rike skiftninger. Man kan finne igjen spor av en "taiga-tradisjon" innenfor en felles nordisk kultur. Samtidig ser vi spennet fra beskjedne tømmerhus i Hedmark og Sibir til gylne kupler i St. Petersburg og andre russiske byer. Skog og vann veksler på å prege naturen, enten vannveiene kalles Mjøsa, Glomma, Bottenviken, De Tusen Sjøar, eller har navn som Ob og Jenisej. 

Som kunstnere tilegner vi oss alt hva begrepet ”Taiga” kan romme: En skog av kreativ virksomhet - med underskog og kratt til kroner i toppen. Fra dype røtter til nye skudd. Som kunstnere er vi svært forskjellige.
           
Vi har ikke bundet oss til Taiga-begrepet når det gjelder bestemte motiver, uttrykk eller materialer. Snarere bekjenner vi oss til det frodige mangfoldet som begrepet også innebærer.
           
Vi organiserte oss som gruppe i 1996, og gjennom årene har vi hatt et løpende samarbeid om utstillinger og andre kunstneriske prosjekter.
           
Flere av våre utstillinger har bestått av et felles prosjekt i form av en installasjon, og av en separat mønstring for hver av oss.
           
Gjennom årene har vi mottatt økonomisk tilskudd fra Hedmark fylkeskommune, Letterstedske Forening for Nordisk samarbeid, Norsk Kulturråd og Utenriksdepartementet.


KORT OM OSS:
INGUN KLEPPAN: Smykkekunstner og mix media, meg

Illustrasjon over diktet til Rolf Jakobsen "Tanker ved Ånestadkrysset"
Ingun Kleppan
er smykkekunstner og har til denne utstillingen valgt å arbeider med å visualisere ulike kvinner innen litteratur, politikk, sang, mote o.l. Hun har laget noen smykker som er spesial dedikert til dem og derved fortelle og bekrefte deres innsats og engasement, knyttet opp mot stilen eller uttrykket fra den aktuelle periode. Smykkene kan betraktes som små bildeelementer og har fortellingen i seg. De henges på veggen i glass og ramme, men kan også taes ned å brukes. De er for det meste utført i sølv og er brukevennlige. Å jobbe tematisk opp til en slik utstilling gir henne mye glede ved å eksperimentere ut nye former og overflater. Andre smykker vil også bli vist. Hun jobber i alle tenkelige materialer og ser ingen begrensninger på valg av materialer, bare det føles riktig til rett verk og uttrykk. Hun har utdanning som gullsmed og designer fraKunsthøyskolen i Danmark, og har deltatt på en rekke utstillinger, bl.a. Norske Kunsthåndverkeres årsmønstringer og landsdelsutstillinger, og har hatt mange separatutstillinger. Innkjøpt av Norsk kulturråd og mottatt flere stipend.
INGEMA HOFF: keramiker og skulptør  

Se mer: www.ingemahoff.com 
:

Ingema Hoff
er keramiker og skulptør. Hun arbeider hovedsakelig med skulpturer i steingodsleire.Form og teknikk kan variere. Eksperimentering av ulik teknikk- og overflatebehandling har preget hennes arbeider over lengre tid. Et grunnleggende mål for henne er å skape et helhetlig uttrykk. En helhet mellom bevegelse og form, gjerne med innslag av symbolske elementer. Hun tilpasser de ulike elementene slik at de harmonerer. Hun er opptatt av relasjoner mellom mennesker, og mennesker i ulike faser i livet. Dette gir henne inspirasjon. Skulpturene hennes uttrykker alvor, humor, glede, sorg og frustrasjon, ofte skildret i en kvinneskikkelse. Flere av hennes arbeider har historiske referanser plassert i ny kontekst. Hun har utdanning med diplomeksamen fra Kunsthøgskolen I Oslo. Hun har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland, både separat- og kollektive utstillinger. Hun er innkjøpt av Norsk kulturråd og har mottatt flere stipendier.

RAGNHILD ARNEBERG: Maler og tekstilkunstner


Ragnhild Arneberg
er maler og tekstilkunstner. Hun arbeider i prosjektlinjer innen et utvalg av teknikker og motivkretser. Utgangspunktet er den kunstneriske nomadens trang til å utforske flere sider av sitt kreative potensiale. Hennes kunstnerskap består av en rekke slike linjer over flere år, dels utviklet som egne prosjektlinjer, dels som cross-over-prosjekter i samarbeid med andre. Flere er knyttet til fiberområdet, bl.a. med tekstil i offentlige miljøer. Det er tegneprosjekter tilknyttet oppdrag innen design og illustrasjon. Innen maleri er det flere linjer med ulike teknikker og motivsykluser. Og det er tverrfaglige samarbeidsprosjekter med installasjons-formen som uttrykk. Hun har utdanning med diplomeksamen fra Kunsthøgskolen i Oslo og etterutdanning i kunsthistorie og kunstformidling. Hun har hatt en lang rekke separatutstillinger og har deltatt på en lang rekke utstillinger i inn- og utland, bl.a. flere ganger på Høstutstillingen, Østlandsutstillingen. Hun er innkjøpt av bl.a. Norsk Kulturråd og Oslo kommunes kunstsamlinger og har mottatt flere stipendier og Statens garantiinntekt for kunstnere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Hyggelig om du skriver en kommentar til meg!
Det setter jeg pris på.